Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Casino tojás
    14

    A kemény tojásokat meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk. A tojások sárgáját egy porcelán tálban áttörjük, a vajjal, mustárral és...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Chilis tatárbeafsteak
    16

    A húst, apró lyukú darálón, legalább háromszor daráljuk át, vagy kérjük meg a hentest, hogy tegye meg. Tegyük a darált marhát egy keverőtálba,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Citromos-sörös újhagyma
    10

    Hagyományos módon készítünk palacsintatésztát, amibe tej helyett sört teszünk és reszelt citromhéjat. Ebbe mártjuk bele, az újhagyma fehér...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Grillezett kecskesajt
    9

    A kenyeret kockára vágjuk, majd száraz sütőben megpirítjuk. A salátát összetépkedjük, és összeforgatjuk a pirított kenyérkockákkal. A...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Töltött cukkini 2
    5

    A zacskós rizst megfőzzük. A megfőtt rizst elkeverjük a darált hússal, tojással, majd sózzuk és borsozzuk. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Citromos mártás
    9

    Valamennyi hozzávalót egy tálban villával összekeverjük, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Felhasználható: padlizsánhoz, cukkínihez.

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Kapros-fűszeres muffin
    7

    A száraz anyagokat, egy tálban összekeverjük és külön egy másik tálban, a többi hozzávalót is kikeverjük. Nincs más dolgunk, mint a két...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Croissant
    13

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk (az élesztőt a tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik). ...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött padlizsán 2
    10

    A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájjuk a húsát és ledaráljuk. A hagymákat apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Összekeverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres rizottó
    7

    A velőt, vastag falú lábosban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. A hőmérsékletet közepesre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >