Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Burgonyás pogácsa
    3

    Az alábbi burgonyás pogácsa tésztája lehet az alapja krokettnek, burgonyanudlinak, szilvás gombócnak is. A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadunk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Pesto
    2

    A bazsalikomleveleket (szárat nem!) és a petrezselymet, kezdjük el jó alaposan szétnyomkodni a mozsarunkban (nem, az aprítógép sem jó, abban is...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Brokkolis palacsinta
    4

    A brokkolit megpároljuk a párolóedényben. Hagyományos módon, palacsintákat sütünk. Elkészítjük a mártást: A megpucolt zöldségeket felszeleteljük,...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Egzotikus lekvár
    2

    A citromok levét kinyomjuk.A gyömbért meghámozzuk,lereszeljük.A banánt meghámozzuk(50 dkg gyümölcshúsra van szükség),vékony karikákra vágjuk....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Zöldhagymás túrókrém
    3

    A zöldhagymát felaprítjuk. A túrót keverjük át a fűszerekkel és a tejföllel. Adjuk hozzá a hagymát és a krémsajtot. Habosítsuk ki és...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Almás rántott sajt
    3

    A sajtot félujjnyi szeletekre vágom és mindegyik szelet egyik oldalát, tojássárgával bekenem. Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Epermártás
    2

    Végy kb. 30-40 dkg szamócát, 3 dkg lisztet, 2 dl tejfölt, 1 dl vörösbort, cukrot, citromlevet és kevés sót. A szamócát turmixgépben dolgozd...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Fűszeres tejföl
    13

    A tejfölt egy keverőtálba tesszük és hozzákeverjük a frissen összevágott fűszereket, majd simára keverjük. Hidegen fogyasztjuk. Grillezett...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Töltött húsos padlizsán
    9

    A padlizsánokat hosszában félbevágom, a feleket kivájom úgy, hogy kb. egy centi vastag fala maradjon. A kivett padlizsánhúst felaprítom, tálba...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Csülkös palacsinta gombamártással
    72

    A lisztet, a tojásokkal, a sóval és a tejjel csomómentesre eldolgozzuk, aztán az elkészült palacsinta tésztából, az olvasztott zsír felhasználásával,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >