Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Egyszerű kőrözött
    3

    A hagymát apróra felvágjuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik) és tejföllel. Sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Párizsis melegszendvicskrém
    6

    A párizsit felaprítjuk és egy kevés vajjal, mixerbe tesszük. Sózzuk és borsozzuk. Pirított bagettre kenjük.

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyók
    20

    A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk úgy, hogy ne essen szét. A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Egy tálba tettük a húst és ehhez...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Ruszli
    6

    A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk, majd lehetőleg műanyag vagy porcelánedénybe,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fehér kenyér
    9

    A hozzávalókat dagasztógépbe helyezzük és jó alaposan kidagasztjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk és...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fehérmártás
    0

    Felhevítünk 3 dkg vajat, belekeverjük a lisztet, majd azonnal felengedjük vízzel vagy húslevessel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgáját,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Zöldséges zúzaragu
    226

    A zúzákat megtisztítjuk, négy részbe vágjuk. Forró olajon, nagy lángon, pirosra sütjük. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyó 2
    31

    A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük. Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Spárga besamellel
    7

    A spárgákat párolóedénybe rakjuk és puhára pároljuk. Közben elkészítjük a mártást. A vajat habzásig hevítjük, belerakjuk a lisztet és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Szerb paprikamártás
    4

    A paprikákat negyed órára, forró sütőbe teszem és lehúzom a ráncos bőrét. A hagymával és pár gerezd fokhagymával együtt, apróra vágom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >