Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Sajtos rúd szaggatva
    19

    A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, majd a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Előfordulhat, hogy 1 evőkanállal...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma mártás
    0

    A vajat felforrósítom, beleszórom a nagyon finomra vágott fokhagymát, keverek rajta egyet, és rögtön meghintem liszttel, csomómentesre keverem....

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Ham and eggs
    8

    A vékonyra szeletelt sonkát, felhevített zsíron megfuttatjuk, majd megfordítva ráöntjük az egész tojásokat, ügyelve arra, hogy a sárgájuk...

    • 4 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás bundában sült spárga
    10

    A spárgát megtisztítom, megmosom, párolóedénybe rakom és 5-7 percig párolom. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezem, majd szűrőbe teszem...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia csirkemáj
    1

    A csirkemájat lisztben megforgatjuk. A szalonnát vékonyra szeleteljük,majd ropogósra sütjük, és a zsírból kivesszük, majd félretesszük. ...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia kenyér
    14

    Ha kenyérsütő gépben sütjük, akkor a hozzávalókat ebben a sorrendben, a gépbe tesszük és a francia programon sütjük. Ha sütőben sütjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia sajtkrém
    6

    A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Kenyérre kenve, önmagában és felvágottal is ínyencfalat. A franciák kisebb korongokat formálnak...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött tojás
    14

    A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk. A sárgáját kikeverjük krémsajttal, vajjal és mustárral. Betöltjük...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Magyaros gombakrém
    7

    A gombát és a hagymát felkockázzuk. A vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a gombát és a fűszereket. Sűrű kevergetés közben,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Egyszerű kőrözött
    3

    A hagymát apróra felvágjuk. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikával (akkor elég a paprika, ha a krém narancssárga színűvé válik) és tejföllel. Sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >