Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Gomba kaprosan
    0

    Egy edényben vizet forralunk, addig megpucoljuk a gombát. A gombát leforrázzuk a vízzel (a vízet elöntjük), majd szűrőkanállal kiszedjük egy...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos rántott gomba
    3

    25 dkg szalonnát vékony csíkokra vágunk, ropogósra kisütünk. A sült szalonnát összekeverjük 50 dkg tehéntúróval. A champignon gombát előzőleg...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gomba tejfölös-sajtos mártásban
    0

    Az apróra vágott hagymát, az olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát, megsózom és kevergetve zsírjára sütöm. ...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Gombakrém
    8

    A hagymát megfuttatjuk az olajon és rárakjuk a felaprított gombát. Megszórjuk liszttel és felengedjük forró tejjel. Fűszerezzük és alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombalepény
    72

    A megtisztított, megmosott gombát apróra vágom. A tojást a tejjel habosra keverem. A tejes tojást összekeverem a burgonyapehellyel, finomra metélt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos cukkini fasírt
    19

    A lereszelt cukkinit megsózzuk és kb. 15 percre félrerakjuk. Utána kicsavarjuk és a tojással, a feta sajttal, az aprított hagymával és az apróra...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos padlizsán krém
    5

    A padlizsánt megmosom, picit megszurkálom, és aluóliával lefedett sütőrácson megsütöm (180 fokon). Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítom,...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Babos-hagymás rántotta
    7

    A babot szűrjük le. A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk meg. Közben a tojást üssük fel és sózzuk, borsozzuk. Ha a hagyma megpirult, adjuk...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos baguette olajbogyóval és bazsalikommal
    1

    A sajtokat, a mustárt, az olajbogyót, a hagymát és a bazsalikomot egy tálban alaposan összekeverjük. A két fél baguettet egyenletesen megkenjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Padlizsánkrém hagymásan
    20

    A padlizsánokat megmosom és 180 °C-os sütőben, tepsiben, egészben, héjastól sütöm, 50 percet. Ha kész, a héját lehúzom és apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >