Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Fahéjas meggybefőtt
    5

    Hiba- és sérülésmentes meggyeket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Készítsünk szirupot, adjunk...

    • 10 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füstölt sonkakrém lila- és zöldhagymával
    12

    A füstölt-főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra vagdaljuk, majd keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, az apróra vágott lilahagymát,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Ecetes hal
    5

    A halakat megtisztítjuk, lefejezzük, kibelezzük, majd többször váltott, hideg vízben megmossuk. Lecsurgatjuk és lehetőleg műanyag, vagy porcelánedénybe...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túró zöldséghasábokkal
    2

    A túrót a tejszínnel és a sóval kikeverjük (sűrű mártás állagú legyen), majd kettévesszük. Az egyik felébe apróra vágott metélőhagymát,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túrókrém rozskenyérrel
    0

    A túrót átpasszírozzuk. A snidlinget, a kaprot, a petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk....

    • 2 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túrókrém kapribogyóval
    1

    A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, habosra keverjük, majd a fűszereket és a finomra vágott fűszernövényeket is belekeverjük....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszeres túrókrém
    1

    A túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a joghurtot és a fûszereket. A hagymát apróra vágjuk, esetleg reszeljük, és az egészet alaposan...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszeres vaj
    1

    A zöldfűszereket finomra vágjuk. A vajat a sóval, borssal és a citromlével ízesítve pürévé keverjük a zöldfűszerekkel. Felhasználás előtt...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Fűszervajjal töltött gombafejek
    3

    Vegyünk 10-12 nagyméretű csiperke gombát, tiszítsuk meg és vágjuk ki a tönkjét, majd egy kivajazott tepsibe fektessük őket. Készítsük el...

    • 2 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gomba kaprosan
    0

    Egy edényben vizet forralunk, addig megpucoljuk a gombát. A gombát leforrázzuk a vízzel (a vízet elöntjük), majd szűrőkanállal kiszedjük egy...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >