Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Gombás omlett
    2

    A gombát vágjuk vékony szeletekre, és 15 percig pirítsuk vajon. Ha már majdnem teljesen átsült, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és az...

    • 2 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Gombás palacsinta
    1

    Az apróra vágott hagymát kevés olajon megsütjük, majd az összeaprított gombát rátesszük és megpároljuk, ízlés szerint bazsalikommal fűszerezem....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csülkös tojásrántotta
    18

    A csülköt és a hagymát összekockázom. A tojást feltöröm és pici olajon, megpárolom a hagymát. Miután megpároltam a hagymát, belerakom a...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
    36

    A combot kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, a húst ráöntjük és kevés sóvalv...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gombával töltött sonkatekercs
    105

    A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a felszeletelt gombát és megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tükörtojás
    8

    Fogjuk a tojást, az asztal vagy a serpenyő szélén megtörjük a héját és beleforgatjuk a serpenyőbe, aztán picit megsózzuk. A serpenyőbe előtte...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Görög körözött
    40

    Villával törd össze a sajtot, minél krémesebb az állaga annál jobb. A tojásokat vágd fel apró kockára és a tejföllel, keverd hozzá a sajthoz....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Eper dzsem
    28

    Az epreket megmossuk, kicsumázzuk. Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. (Legjobb fényes edényben készíteni.) Feltesszük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém szendvicsre
    17

    A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk. Pirított kenyérre, magvas péksütire isteni. Húsvéti tojásmaradékból is lehet csinálni.

    • 6 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Grillezett gomba
    6

    A gombát megtisztítjuk, a szárát kitörjük. Lemezeivel lefelé, megolajozott vaslapra fektetjük, enyhén sózzuk és megszórjuk oregánóval. Lassú...

    • 1 személyre
    • 15 perc
    Részletek >