Előétel

Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás, amely felkészíti a gyomrot a főfogásra!

  • Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
    36

    A combot kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén. Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, a húst ráöntjük és kevés sóvalv...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gombával töltött sonkatekercs
    105

    A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a felszeletelt gombát és megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tükörtojás
    8

    Fogjuk a tojást, az asztal vagy a serpenyő szélén megtörjük a héját és beleforgatjuk a serpenyőbe, aztán picit megsózzuk. A serpenyőbe előtte...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Görög körözött
    40

    Villával törd össze a sajtot, minél krémesebb az állaga annál jobb. A tojásokat vágd fel apró kockára és a tejföllel, keverd hozzá a sajthoz....

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Eper dzsem
    28

    Az epreket megmossuk, kicsumázzuk. Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. (Legjobb fényes edényben készíteni.) Feltesszük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Tojáskrém szendvicsre
    17

    A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk. Pirított kenyérre, magvas péksütire isteni. Húsvéti tojásmaradékból is lehet csinálni.

    • 6 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Grillezett gomba
    6

    A gombát megtisztítjuk, a szárát kitörjük. Lemezeivel lefelé, megolajozott vaslapra fektetjük, enyhén sózzuk és megszórjuk oregánóval. Lassú...

    • 1 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Füge pármai sonkával
    1

    A fügéket vágja négy felé,a sonkát pedig hosszú csíkokra.Csavarja be a fügéket a sonkával,szúrja át fogpiszkálóval.Tegye tálcára.

    • 2 személyre
    • 10 perc
    Részletek >
  • Fahéjas meggybefőtt
    5

    Hiba- és sérülésmentes meggyeket válogassunk ki. Vegyük le a szárát, alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Készítsünk szirupot, adjunk...

    • 10 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Füstölt sonkakrém lila- és zöldhagymával
    12

    A füstölt-főtt sonkát ledaráljuk, vagy apróra vagdaljuk, majd keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, az apróra vágott lilahagymát,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >