Desszert

A desszert az étkezés lezárása, a jutalomfalat, amit minden kisgyerek, csokoládéfüggő vagy édesszájú a legjobban vár.

  • Csokoládés profiterol
    15

    A vizet a vajjal és sóval együtt egy kis lábasba helyezzük, majd felmelegítjük. Amint felforr a víz, húzzuk le a tűzről az edényt és keverjünk...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csokoládés sajttorta
    5

    Mozsárban összetörjük a kekszet, majd tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a vajjal. 18 vagy 20 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljába...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Egyszerű pohárkrém
    9

    A tejszínt habbá verjük és porcukorral ízesítjük. Hozzákeverjük a darált mákot és átkeverjük. Poharakba töltjük és a lecsepegtetett...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csokoládés szalámi
    24

    A háztartási kekszet durván ledaráljuk, a zselés cukrot apró kockákra vágjuk. A margarint a cukorral, habosra keverjük. Hozzáadjuk a kekszet,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Csokoládés kocka meggyel
    9

    Robotgéppel habosra keverjük a vajat, a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Egyenként beleütjük a tojásokat, majd hozzáöntjük a tejet....

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csokoládés-mascarponés rolád
    9

    A csokoládét és a kávét, egy tűzálló tálban, forrás­ban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegít­sük, amíg sima lesz. Tegyük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Csokoládés-banános kehely
    13

    Előkészítünk 6 fagyis kelyhet. A pudingot elkeverjük a tejjel és felfőzzük, közben hozzáadjuk a cukrot is. A pudingot kicsit hagyjuk folyósra,...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csokoládés-narancsos sütemény
    3

    A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csokit durvára reszeljük. A lisztet, a csokit, a sót, a cukrot, a sütőport és a narancshéjat elkeverjük....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csokoládé torta kávésan
    2

    A tojást szétválasztjuk, a fehérjéket a fele cukorral, a sárgákat a cukor másik felével felverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a tojássárgás...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csokoládétekercs áfonyával
    7

    Hagyományoson módon piskótát készítünk.: A tojásfehérjéket csipetnyi sóval felverjük, a cukorral kemény habot készítünk belőle, egyenként...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >