darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Fokhagymás fasírtgolyók
    36

    Egy tálba, a darált húshoz adjuk a két egész tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Töltött paprika főtt krumplival, paradicsomszósszal
    40

    A szép, egészséges, megmosott paprikák csumája ki lett vágva. A töltelék hozzávalóit (darált hús, rizs, só, őrölt bors, apróra vágott,...

    • 12 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött gombafejek salátaágyon
    24

    A gombát megtisztítjuk, majd félretesszük. Ezután a vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A sárgarépát is megpucoljuk...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Rakott karfiol ahogy én készítem
    33

    A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd (ha van) párolóedényben félpuhára pároljuk. Ha nincs...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos-chilis bab
    27

    A hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk, majd rárakjuk a húst és tovább pirítjuk. A fűszereket rászórjuk a húsra és fedő alatt, 30 percig...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rakott kelbimbó
    41

    A kelbimbót megtisztítom és enyhén sós vízben megfőzöm. A rizst, 1 ek. olajon megfuttatom, dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm, sózom...

    • 8 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Burgonyafőzelék húspogácsával
    11

    A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk, majd a fűszerekkel együtt, felrakjuk 1 liter vízbe főni. Közben a darált húst befűszerezzük,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Húsos papucs
    9

    A leveles tésztát kinyújtjuk és nyolc darab négyszöget vágunk belőle. A darált húst összekeverjük a paradicsompürével, a sóval, az oregánóval...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csípős töltött káposzta cipóban
    56

    Ezt a töltött káposztát olyankor készítem, amikor vendégeink vannak. Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is...

    • 12 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Fasírt süni
    9

    A fasírtot a szokásos módon elkészítjük. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret és a hagymát...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >