darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Chilisbab, ahogyan mi szeretjük
    11

    A vöröshagymát finomra vágom és olajon megpirítom. Hozzáadom a fokhagymát, a darált húst, majd sózom, borsozom. Ha a hús már majdnem kész,...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Házi lasagne
    5

    A hagymát üvegesre párolom, egy kis olívaolajon. Ráteszem a fokhagymát, majd a meghámozott és felvágott paradicsomokat. Egy kis vízzel felöntöm,...

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Krumplis rakott hús
    18

    A krumplit sós vízben megfőzzük. Kevés olajon hagymát megpirítjuk. A hagymát kevés olajon ledinszteljük, majd a darált húst lepirítjuk,...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Királyi kaja
    20

    A savanyú káposztát kimosom, majd olajozott tepsire fektetem, kb. a felét. Megfőzöm a rizst, és ha kész, ez kerül a káposztára. A megmaradt...

    • 5 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bolognai spagetti
    12

    A vöröshagymát apróra vágom, olajon megpárolom, és hozzáadom a fokhagymát. Hozzáadom a darált húst, és alaposan megpárolom. Amikor ez...

    • 5 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Karfiol bomba
    14

    A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, majd enyhén sós, forrásban lévő vízben, kb. 3 percig pároljuk (egyben kell maradnia). A darált húst...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Korhelyleves ahogy mi szeretjük
    10

    A hagymát apró kockákra vágom, és kevés zsiradékon megpirítom. Hozzáadom a kis kockákra vágott zöldségeket és a kissé átvágott, savanyú...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sajtos rakott penne
    15

    A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával ízesítjük, felengedjük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Töltött káposzta karácsonyra
    29

    A káposztát mossuk át egy kicsit, hogy ne legyen nagyon savanyú. A darált húst egy tálba öntjük és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, vöröshagymát....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rakott kelkáposzta egyszerűen
    26

    Előkészítés: A káposztát négybe vágjuk. A torzsát kivesszük, sós, ételízesítős vízben, 15-20 percig főzzük. A rizst, a szokott módon...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >