darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Chilis bab kukoricával
    10

    A hagymát megpirítjuk, majd hozzárakjuk a darált húst és addig főzzük, amíg fehér nem lesz. Ezután a paradicsompürét beleöntjük (ha szükségesnek...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mexikói chilisbab
    12

    1 dl l olajat teszünk az edénybe, beletesszük a húst, megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ketchupot, ezután beletesszük 4 dl vizet...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fasírt másként
    9

    1 fej hagymát apróra vágunk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük az apróra vágott kaliforniai paprikát, és még egy kicsit átpirítjuk. A...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Káposztás húsgombóc
    12

    A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, pici olajon megfehérítjük, felengedjük 1.5 bögre vízzel, egy csipet sóval sózzuk és lassú tűzön, fedő...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Stefánia vagdalt
    16

    A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Füstölt sajttal töltött fasírt tekercs
    22

    A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Ezt követően,...

    • 6 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Fasírt fiókák krumpliágon, tésztafészekben
    17

    A darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, a fűszerekkel és a (vízbe áztatott, majd kinyomkodott) kenyérrel. Golyókat formázunk,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Egyszerű töltött paprika
    28

    A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, az ereket és a magokat eltávolítjuk. A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A tűzről...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fehérboros mini töltött káposzta gerslivel
    14

    A káposztát sós, forró vízben forgatva leveleire szedjük és negyedekre vágjuk. A darált húst a fűszerekkel, a tojással és a zúzott fokhagymával...

    • 8 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Egyben fasírt
    9

    A darált húsba, tegyünk 2-3 tojást, fűszerezzük meg ízlés szerint, majd utána alaposan keverjük össze. Annyi zsemlemorzsát tegyünk bele,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >