darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Sajttal rakott húsos spagetti
    21

    A tésztát sós vízben kifőzöm, lecsepegtetem, és az olvasztott vajjal összekeverem. Az apróra vágott hagymát, kevés olajon üvegesre párolom....

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Töltike
    5

    A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >