darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Fasírtgolyó
    3

    A kenyeret a tejbe áztatjuk. Kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon üvegesre...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyó 2
    31

    A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük. Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Töltött húsos padlizsán
    9

    A padlizsánokat hosszában félbevágom, a feleket kivájom úgy, hogy kb. egy centi vastag fala maradjon. A kivett padlizsánhúst felaprítom, tálba...

    • 4 személyre
    • 70 perc
    Részletek >
  • Currys hagymaleves húsgombóccal
    2

    A megtisztított főzőhagymákat 4 felé vágjuk, felszeleteljük és lábosban 2 ek forró olajon megpároljuk. Rászórjuk a curryt, és rövid ideig...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Darált húsból rántott hús
    38

    A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tejet. 20 percre, a hűtőbe tesszük. Fasírt alakúakat formálunk, óvatosan szétlapítjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Brokkolis spagetti
    12

    A darált húst vajon megpároljuk a fűszerekkel, majd tejszínnel készre főzzük. Közben a brokkolit lepároljuk egy párolóedényben. A spagettit...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Chilis bab
    31

    Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával, összekeverjük a darált húst a paprikával, a vegetával és a borssal. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Töltött cukkini 2
    5

    A zacskós rizst megfőzzük. A megfőtt rizst elkeverjük a darált hússal, tojással, majd sózzuk és borsozzuk. A cukkinit megmossuk, kettévágjuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Töltött padlizsán 2
    10

    A padlizsánt megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Kivájjuk a húsát és ledaráljuk. A hagymákat apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Összekeverjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rakott padlizsán
    17

    A padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, felszeleteljük, kissé besózzuk és 30 percig állni hagyjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >