darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Erdélyi töltött káposzta
    25

    A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst és kevés ideig pirítjuk. Amikor készen van, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk,...

    • 8 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erőleves májgombóccal
    4

    A csontot aprítsuk fel, forrázzuk le, majd öblítsük le. A darált húst jól keverjük össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bolognai penne sütve
    77

    A tésztát sós vízben kifőzzük. Közben, az olajon megfonnyasztott hagymához adjuk a répát és a húst, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a KNORR...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Fasírozott
    24

    A kiflit beáztatom tejbe, kinyomkodom, majd belerakom a darált húsba. A tojást és a fűszereket is belekeverem. Alaposan összedolgozom és gombócokat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt fokhagymásan
    10

    A száraz zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt köménnyel
    4

    A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben megáztatjuk,  aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt lapockából
    2

    A szikkadt zsemléket egy tálba tesszük és teszünk rá langyos vizet úgy, hogy ellepje hagyjuk had szívja meg magát vízzel. Egy másik tálba...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt mustárral
    2

    A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. A darált húst összegyúrjuk a kinyomkodott...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírt burgonyával
    4

    A száraz zsemléket felkockázzuk, majd annyi langyos tejbe áztatjuk, amennyit felvesz. Ha többet öntöttünk rá, a maradékot nyomkodjuk ki és majd...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fasírtgolyók
    20

    A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk úgy, hogy ne essen szét. A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Egy tálba tettük a húst és ehhez...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >