darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Fűszeres húsgombócok
    2

    Lassú tűzön pirítsuk meg a nagyon apróra vágott fej hagymát, és a 4 szelet bacon-t. Szedjük ki, és pirítsuk meg a visszamaradt olajon az apróra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Almás-citromos fasírt
    2

    A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ha lágy a massza, kicsi zsemlemorzsát tehetünk bele. Kis gombócokat vagy nagyobb korongokat gyúrunk, zsemlemorzsába...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fasírt
    9

    A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben, a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon, üvegesre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Borsófőzelék húspogácsával
    1

    A vizet sóval és cukorral felforraljuk, beleöntjük a borsót és felöntjük tejjel. Ha felforrt utánaízesítünk. Olajat hevítünk, rászórjuk...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos húsgombóc háziasan
    22

    A ledarált húst összekeverjük a félig megfőtt rizzsel. Sózzuk, törött borsot, tojást, apróra vágott vöröshagymát adunk hozzá. Jól...

    • 6 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás húsgombócok kapormártással
    2

    A darált húst összekeverjük az egész tojással,sóval,borssal zúzott fokhagymával és finomra vágott vöröshagymával. Ha összeállt a massza...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta fűszeresen
    26

    Két kanál zsiradékban, pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát és a darált húst. Sózd, borsozd, hintsd...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta
    3

    Két kanál zsiradékban pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát. Tedd bele a megtört fokhagymát, a darált húst, sózd, borsozd, hintsd meg...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Erdélyi rakott káposzta
    14

    A káposztát egy tálba teszem, amit felengedek vízzel. Egyszer-kétszer megkeverem a kezemmel és elkezdem kiszedni a káposztát a vízb?l, úgy hogy...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Erdélyi töltött káposzta
    105

    A hagymát megfonnyasztjuk egy kevés olajon, hozzáadjuk a megmosott rizst, és rövid ideig pirítjuk. Ezután hozzáöntjük a darált húshoz, sóval,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >