darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Rakott spagetti spárgával
    23

    A spárgát cukros, citromos vízben leforrázzuk. A hagymát megdinszteljük és rárakjuk a darált húst, a fűszerekkel megszórjuk és megpároljuk. A...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Kapros húsgombóc
    14

    A hagymát apróra vágjuk, majd a felét a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a rizst, tojást, sót, borsot, fokhagymát és az egyik csomag apróra vágott...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Chilis répás sertésragu
    15

    A hagymát felaprítjuk és olajon megfuttatjuk. A darált húst rárakjuk és tovább pirítjuk. Fűszerezzük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Hagymás húspogácsa
    3

    A zsemlét apró kockákra vágjuk és leöntjük a tejjel. Többször átforgatjuk, hogy a tejet mindenütt beszívja. A tojást habosra verjük, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húspogácsa (hahóti) burgonyával
    5

    A burgonyát megfőzzük, nyomóval áttörjük. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos-zöldborsós tészta
    10

    A hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk kevés olajon. Rárakjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, a fűszereket...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Paprikás gnocchi
    13

    A burgonyagombócokat kifőzzük, közben elkészítjük a ragut. A hagymát vajon megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst és a paprikát. Fedő...

    • 3 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rakott tészta
    12

    A vöröshagymát megdinszteljük olajban, majd rádobjuk az összepréselt fokhagymát is. Pirospaprikával megszórjuk, pici vizet öntünk rá. A...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Paradicsomos rakott tészta
    35

    A hozzávalókat felszeleteljük (gombát apróra, olajbogyót négybe, paradicsomot négybe, répák nagyra). A húson kívül, egy fazékban összefőzzük....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rakott tészta paprikával
    12

    Kifőzzük a tésztát. A hagymát apróra vágjuk, majd kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, majd ha fehér lett a hús, hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >