darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Gyors hamburger
    191

    Az alapanyagokat összegyúrjuk, pogácsákat formázunk és forró olajban, kis lángon kisütjük. Hamburgerzsemlébe rakjuk, majd vegyesen rakunk bele...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Húsgombócok gombamártásban
    15

    A hagymát kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Rátesszük a rizst, majd kicsit együtt pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni. A darált húst tálba...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Húsos rakott cukkini
    1

    A cukkini húsát fél cm-es szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben, puhára főzzük. A tojásokat keményre főzzük, karikákra szeleteljük. A...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húsos rakott tészta spenóttal
    104

    Felforrósítjuk az olajat és a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húsos rakott tészta
    9

    A darált húsból olajon megfuttatott hagymán pörköltet készítünk, majd a tejföllel behabarjuk. A tésztát kifőzzük, majd összekeverjük a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húsos rakott karfiol
    27

    A karfiolt megmossuk, megpároljuk, de nem túl puhára, mert sütés közben még puhul. A darált húst a szósz alappal elkészítjük, mintha spagettihez...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húspogácsa kecskesajttal és brokkolis burgonyapürével
    1

    A darált húst összekeverjük a beáztatott kenyérrel, a tojással és a finomra vágott, lepirított vöröshagymával. Sóval, borssal, egy csipet...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Húsragu
    7

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és a fűszereket, fehéredésig kevergetve...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Hússal rakott penne
    32

    A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát. Hozzáadjuk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Húsgombócok kapormártással
    8

    A darált húst összedolgozzuk a reszelt vöröshagymával, fokhagymával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >