darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Paradicsomos-cukkinis húsgombóc
    7

    A darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött paprika
    210

    A paprikákat kicsumázom és megszagolom, erősek-e. Ha igen és gyerekek is esznek majd belőle, akkor jó forró vízzel átöblítem a belsejüket....

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Krémsajtos bolognai
    3

    A spagettit forró sós vízben főzzük meg.Közben az olajon pirítsuk meg a húst és a megreszelt foghagymát. Ha a leve elpárolgott ,adjuk hozzá...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kolozsvári rakott káposzta
    19

    Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát, majd fedő alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Klaszikus töltött káposzta
    20

    Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját, majd óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rakott kelkáposzta
    34

    A húsból pörköltet készítesz. A hagymát apróra vágod, kevés zsíron megpárolod. A tűzhelyről levéve rászórsz, tetszés szerint, piros fűszerpaprikát....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Rakott cukkini
    9

    A rizst megpároljuk. (Töltelékekhez rakott készítményekhez, mindig főtt rizst használjunk, mert így nem lesz száraz az étel.) Az apró, kockára...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejszínes penne
    8

    A pennét kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Rárakjuk a darált húst és a fűszereket, valamint az olívabogyót. Összepirítjuk,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Húsgolyók sajtmártással
    87

    A húshoz hozzáadjuk az apróra vágott, forró olajon megpirított vöröshagymát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, rozmaringot,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Húsgombócleves
    98

    A zöldségeket a hagyma kivételével felkarikázom, a fokhagymát alaposan elkaparom. A fazék aljára kevéske olajat öntök és kissé megpirítom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >