darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Milánói spagetti
    122

    A darált húst az olajon megpirítom, paradicsompürét öntök rá, sózom, borsozom, majorannát szórok rá és fehér borral felöntöm. Ebben főzöm...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mexikói chilis bab kukoricával
    113

    A hagymát és a fokhagymákat megtisztítjuk, majd apróra vágjuk (vagy fokhagymanyomón átnyomjuk). Egy mélyebb lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mexikói chilis bab hagymával
    27

    A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg és karikázd fel, illetve zúzd össze, majd pirítsd meg egy kevés olajon, egy mélyebb serpenyőben. Ezután,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás húsgombóc
    6

    A darált húst összegyúrjuk az áztatott zsemlével, tojással, sóval, borssal és az apróra vágott medvehagymával. Alaposan összedolgozzuk. Ha...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lasagne
    6

    Az olajban, az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és nagyobb lángon, egészen addig...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lasagne besamel mártással
    44

    A 60 dkg lisztből, 3 db tojásból, csipet sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, leveles tésztát készítünk, majd tepsi méretre metéljük....

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Cukkinis lasagne
    1

    A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Rászórjuk a fűszereket (ízlés szerint), a sót, a borsot , az oreganót, a kakukkfüvet és a bazsalikomot,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lasagne gombával
    15

    A hagymát apróra vágom, majd egy kevés olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a darált húst és a fűszereket, majd készre sütöm. Ezután...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Lasagne ketchuposan
    13

    Az olajban az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd rátesszük a darált húst és nagyobb lángon, egészen...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Lasagne krémlevessel
    6

    Apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megpirítunk, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, majd néhány percig főzzük (nem muszáj...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >