darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Paradicsomos húsgomboc
    34

    A húst jól összedolgozom a tojással, fűszerekkel és a rizzsel. Közben karamellizálom a cukrot. Amikor felolvadt, hozzáadom a paradicsomos készítményeket,...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Oxfordi húspogácsa
    5

    A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük és megvárjuk míg kihűl. A vöröshagymát lereszeljük és 1 evőkanál olajon,...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Olívabogyóval töltött fasírt
    11

    A zsemlét, langyos vízbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajbogyót lecsöpögtetjük. A zsemlét kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Beleütjük...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Olasz húsgombóc fusli tésztával
    5

    A kenyeret vízben áztatom, majd jól kicsavarom. A húshoz, hozzáadom az áztatott, kicsavart kenyeret, a reszelt vöröshagymát, a finomra vágott...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Olasz paradicsommártás
    3

    3 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 20 dkg darált hús, 1 szál sárgarépa, 1 db zeller, 2 kis doboz paradicsompüré, só, őrölt bors, babérlevél,...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Rakott tészta kukoricával
    42

    A vöröshagymát megdinszteljük az olajon, majd megpirítjuk rajta a húst. Kockázott pirospaprikával és gombával gazdagítjuk. Ha a hús megpirult,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lecsós húsgombóc
    90

    A rizst megfőzzük, leszűrjük, majd a darált húshoz adjuk. Teszünk bele sót, borsot, apró kockákra vágott hagymát, egy kis pirospaprikát...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Rakott kelkáposzta
    18

    A leveleire szedett kelkáposztát megmossuk, lecsurgatjuk, majd forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 5 percig...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sajtos rakott zöldségek
    33

    A zöldségeket darabolom, sós vízben, külön-külön megfőzöm. A felaprított hagymát megdinsztelem, rárakom a húst, átforgatom párszor és...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Milánói makaróni gombával
    3

    A tésztát kifőzöm. A hagymát üvegesre pirítom, ráteszem a húst és a gombát. 20 percet párolom, aztán hozzáadom a paradicsomsűrÍtményt....

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >