darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Duplahúsos hamburger
    24

    A darált húst egy tálba rakjuk, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát és belereszeljük a megtisztított vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk,...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fasírtburger
    25

    Egy tálban, a darált húshoz adjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk. Hengerré formázzuk, és 8 egyenlő részre...

    • 8 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Hagyományos bolognai sárgarépával
    51

    A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, és megsózzuk. A darált húst is hozzátéve,...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos rakott zöldbab
    50

    A rizst és a zöldbabot pici sóval megfőzöm, a felaprított vöröshagymát az olajon megdinsztelem. Rádobom az áttört fokhagymát és a darált...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejfölös húsgombócleves
    19

    A darált húst elkeverjük a tojással, liszttel, sóval, borssal és ízlés szerint, még fűszerezzük (majoránna, fokhagyma...). A hagymát apró...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejszínes rakott brokkoli
    11

    A rizst megfőzzük, lecsöpögtetjük. A brokkolit rózsáira szedjük, blansírozzuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk,...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Töltött káposztám
    20

    Egy lábas aljára tesszük a feldarabolt füstölt szalonnát, majd a darát húst tálba rakjuk. Hozzáadjuk a tojást, fűszereket, rizst, majd jó...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Milánói makaróni
    23

    A tésztát felteszem főni, amíg elkészül a szósz. Az olajon, az apróra kockázott hagymát megpirítom, majd ha aranysárga, hozzáadom a zúzott...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Spagetti Lalu módra
    7

    Vajban megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát is, kicsit pirítani. Ezután beletesszük a darált húst, majd ha már...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kellkáposztafőzelék töltelékkel
    7

    A kelkáposztából leszedek 8-10 levelet, és forrásban lévő vízben, 1-2 percig forrázom, eközben a hagymát apróra vágom, megdinsztelem. A leforrázott...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >