darált hús

A jó darált hús többféle húsrész szaftos, kellően zsíros keverékéből készül. Nem tartalmaz csonttörmeléket, durva bőnye darabokat, smirgliszerű csonthártyát.(ez a lapocka húsra jellemző), rágós inas "gamókat", túl sok zsírt.
Előre ledaráltat csak nagyon megbízható helyről vásároljunk. Amennyiben magunk daráljuk a húsokat, ajánlatos kis lyukú késsel, finomra darálni őket. Így jobban "felveszi" a fűszereket és az ízesítőket, valamint jobban átsül, átfől ami gusztusosabbá, ízletesebbé teszi ételünket. A kellően való átsütés és átfőzés a sertéshús fogyasztásakor fontos egészségügyi szempont is.
Darált húsnak elsősorban alkalmas húsok: dagadó, lapocka, felsál.

  • Stefánia vagdalt
    32

    A vöröshagymát felaprítom, a zsömléket kevés tejbe áztatom. A darált húsba belekeverek 2 egész nyers tojást, a kifacsart zsömléket, sót,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Brokkolival, kelbimbóval töltött fasírt
    28

    A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, egy 2 literes lábosba tesszük. A kelbimbót külső levelektől megtisztítjuk, megmossuk, és a brokkolihoz...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Lasagne rétestésztából készítve
    10

    A réteslapokat szétválasztjuk, és egy tepsit kiolajozva, 3 db lapot fektetünk le. Ezt is bekenjük étolajjal. Erre jön a darált húsból készült...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Carbonara egyszerűen tőlem
    20

    A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a darált húst egy kevés olajon, sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával megpirítjuk....

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Rakott bolognai
    32

    A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka,...

    • 8 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Isteni rakott kelkáposzta
    10

    A vöröshagymát apróra vágom, majd kevés zsiradékon, üvegesre párolom, amely a finom szaft alapjául fog szolgálni. Ha kellően üveges lett...

    • 5 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Ötletes halfasírt
    33

    A halfilét ledaráljuk, majd a darált pulykahúshoz adjuk. A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk a héjától, és a vöröshagymát...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Nyírségi húsgombócleves
    54

    Sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zöldbabot felszelek, krumplit kockákra aprítok, majd a zöldborsóval, sóval, szemes borssal felteszem főni. Míg...

    • 8 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Berlini vagdalt
    22

    Áztassuk a zsemléket 10 percig, hideg vízben. Nyomkodjuk ki, majd keverjük el a darált hússal. A hagymát vagdaljuk apróra, majd keverjük a tojással,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombás göngyölt császár
    30

    A császárhúst szépen kitekerjük, egy vágódeszkán. A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd beleteszünk egy gerezd zúzott fokhagymát. Összedolgozzuk,...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >