cukorborsó

A magyar konyhában általában leves vagy főzelék készül belőle, de egyes saláták, köretek fontos alkotórésze is. Fűszerként a petrezselymzöldön kívül más fűszerezést nem igényel, hagyjuk érvényesülni finom üde ízét. Jobban megőrizzük az aromáját, ha saját levében pároljuk, s nem bő vízben főzzük.
Franciaországban a friss borsót salátalevelekkel kissé megpárolják. Angliában megfőzik és vajjal, mentával tálalják.

  • Sült dödölle zöldséggel vegyítve
    11

    A csicsókát meghámozzuk, a burgonyával együtt. A hagymákat, paprikát megpucoljuk, majd megmossuk, és két literes lábosban, feltesszük főni,...

    • 5 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos pulykaraguleves
    10

    A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és nagyjából azonos méretűre vágjuk őket. A hússal is ugyanígy kell tenni. Felolvasztjuk a vajat, aztán...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tepsiben sült zöldséges csirkemell
    47

    A csirkemellet kb. 10 cm-es darabkákra vágom. A fűszereket egy tálkában összekeverem és beleforgatom a melldarabkákat. A zöldségeket tisztítás...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött gombafejek salátaágyon
    24

    A gombát megtisztítjuk, majd félretesszük. Ezután a vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk. A sárgarépát is megpucoljuk...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Gombaleves tejfölösen, borsóval
    22

    A hagymát apróra vágom, kevés olajon elkezdem megfonnyasztani, majd a szeletekre vágott gombát is hozzáadom. Együtt fonnyasztom, majd beleszórom...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Felvidéki vegyes leves
    10

    A burgonyát, sárgarépát, zöldséggyökeret, gombát, fokhagymát, vöröshagymát megpucoljuk. A burgonyát apró kockára daraboljuk. A gombát,...

    • 6 személyre
    • 55 perc
    Részletek >
  • Majonézes cukorborsó
    9

    A borsót leforrázzuk forró vízben és lehűtjük. A majonézt kikeverjük a kefirrel és a joghurttal. Fűszerezzük ízlés szerint és belekeverjük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos-tejszínes raguleves
    112

    A húst kockákra vágjuk, edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön főzni kezdjük. Időnként leszedjük a habját. A zöldségeket...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Spenótos borsósaláta
    0

    1. A borsókat 2 percig forró, sós vízben blansírozzuk vagy forró víz felett 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. ...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Maláj csirke
    4

    A hús felcsíkozzuk, a zöldségeket megpucoljuk. A répát, hagymát, gombát szintén felcsíkozzuk. Egy wokban olajat melegítünk. A csirkét lepirítjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >