cukor

Finomított fehér cukor különböző minőségekben kapható.
A finomított kristálycukor cukorrépából előállított, finomra őrölt fehér cukor.
A süvegcukor kúp formába öntött fehércukor. Főzéshez, sütéshez és közvetlen édesítésre is alkalmas. Különösen ajánlható piskóta, krémek vagy pudingok főzésekor, sütésekor.

  • Almaleves tejszínesen
    15

    Pirítsuk meg a vajban a garam maszalát, öntsük fel vízzel és forraljuk legalább 10 percig. Adjuk hozzá a cukrot és az almát. Ha megpuhult az...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csalamádé cseresznyepaprikával
    7

    4.5 kg fehérpaprika, fél kg cseresznyepaprika, 1 kg uborka (héjastól), 1.5 kg káposzta, 1 kg paradicsom (zöld), 1.5 kg hagyma, ezeket megtisztítjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csalamádé paradicsommal
    7

    A legyalult nyersanyagokat összekeverjük 2 dl 10%-os ecettel, 15 dkg cukorral, fél csapott evőkanál bor kénporral. Annyi vízzel engedjük fel a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kefires-almás mazsolával
    3

    Az almákat lereszeljük és elkeverjük a tojással, cukorral, vajjal. Hozzáadjuk a tejet és beleszórjuk a mazsolát is. Apránként hozzáadagoljuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almaleves pudinggal
    13

    A cukrot pár perc alatt karamellé pirítod, majd rádobod az almakockákat.Jöhet rá a víz,a fahéj és a szegfűszeg.10 perc alatt meg is puhul az...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kompóttal
    9

    1 tojást elkeverünk, 1dl tejjel, kevés cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal. Annyi búzadarát teszünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű legyen. 1-2...

    • 1 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa
    11

    A tojások sárgájából, a tejből, a lisztből, a cukorból, a vaníliából és a sóból sűrű, de még folyékony tésztát keverünk, majd óvatosan...

    • 1 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kakaóval
    10

    Az 5 dkg cukrot langyos tejbe áztatjuk, hozzáadjuk a búzadarát és kakaót. A tojássárgáját 5 dkg cukorral kikeverjük, a fehérjéből habot...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Császármorzsa kukoricaliszttel
    6

    A lisztet, elkeverjük a tejjel és egy csipet sóval. A tojássárgákat habosra keverjük a cukor felével, majd a mazsolával együtt, a lisztes masszához...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szederlekvár vörösborral
    6

    A szedret rakjuk fel főni a cukorral és a fűszerekkel. Ha kezd szétesni a szeder, akkor adjuk hozzá a dzsemfixet és 2-3 percig forraljuk. Alaposan...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >