cukor

Finomított fehér cukor különböző minőségekben kapható.
A finomított kristálycukor cukorrépából előállított, finomra őrölt fehér cukor.
A süvegcukor kúp formába öntött fehércukor. Főzéshez, sütéshez és közvetlen édesítésre is alkalmas. Különösen ajánlható piskóta, krémek vagy pudingok főzésekor, sütésekor.

  • Tejfölös csodabogár
    0

    A hozzávalókat keverjük össze egy tálban, és egy kivajazott, liszttel megszórt tepsibe öntve, a sütő ajtaját végig zárva tartva 180 °C-on...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Vörösboros szilvalekvár
    0

    A cukrot karamellizáljuk és öntsük rá a vörösbort. Mehet bele a fahéj és a tisztított, felezett szilvák. Főzzük sűrűsödésig, majd töltsük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Grillezett savanyúkáposzta
    0

    Tegyük a zsírt és a szalonnát egy grilltálcára és pirítsuk meg, majd a szalonnát kivéve pároljuk üvegesre a kockára vágott hagymát. Adjuk...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Barackos joghurttorta
    0

    Szórjuk a darált kekszet egy tortaforma aljába, és oszlassuk el egyenletesen. Adjuk hozzá a tejszínhez a cukrot és a vaníliás cukrot, és verjük...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Áfonya krémleves vanília fagyival
    0

    A vizet, cukrot és a tejszínt forraljuk össze és tegyük félre. A mirelit áfonyát tegyük be egy turmixba és kezdjük el mixelni. Annyi tejszínt...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Házilag savanyított lilahagyma málnával
    0

    A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk vékony cikkekre, majd szedjük szét rétegeire. Forraljuk össze a vizet, ecetet, cukrot, babérlevelet és kanalazzuk...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karamellizált narancsos sárgabarack lekvár
    0

    A cukrot kezdjük el karamellizálni egy lábasban és amikor szép barna öntsük rá a narancslevet. Hagyjuk hogy a megkeményedett karamell feloldódjon...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Nyári málnás-vaníliás tiramisu
    0

    A mascarponét keverjük ki a cukorral, kevés málnával és a vaníliával, majd tegyük félre. Ezután a piskótákat kezdjük el szépen megforgatni...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kakukkfüves savanyított retek
    0

    A retkeket mossuk meg és cikkezzük fel őket, majd tegyük bele befőttesüvegbe. Az összes többi hozzávalóból főzzünk egy ecetes levet és forrón...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Szegfűborsos nektarin befőtt
    0

    A nektarinokat alaposan megmossuk és cikkekre vágjuk őket. Ezután a vízből, szegfűborsból és a cukorból szirupot főzünk és ezt ráöntjük...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >