csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Tepsiben sült zöldséges csirkemell
    47

    A csirkemellet kb. 10 cm-es darabkákra vágom. A fűszereket egy tálkában összekeverem és beleforgatom a melldarabkákat. A zöldségeket tisztítás...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
    21

    A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Török csirkesaláta
    17

    A húst vajon, vagy olajon megpirítjuk. Közben felszeljük a zöldségeket, kockára, vagy csíkokba, kinek mi tetszik. Ha a hús kész, összekeverjük...

    • 5 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Finom csirkemell
    14

    Egy jénait kivajazunk. Kiklopfoljuk a csirkemellet, sózzuk,borsozzuk. Beleforgatjuk a csirkemellet a tojásba, utána lisztbe. A jénaiba elkezdjük...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkemell rizzsel
    13

    Megmossuk a csirkemellet, majd fűszerezzük. A forró olajba tesszük, és közepes lángon pirosra sütjük. Mind eközben, forrásban lévő vízbe...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkemelles rizottó
    35

    A hagymát apróra vágjuk, a csirkemellet felkockázzuk, a rizst átmossuk és hagyjuk lecsepegni. Kevés olajon a hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Ananászos csirkemell 2
    10

    A csirkemellet lebőrözzük és két darabra vágjuk, a közepén levő nagy szegycsontot kiemeljük. Az ananászból, néhány darabot laskára vágunk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás-sajtos csirke 2
    9

    A csirkemelleket kicsontozzuk, szeletekre vágjuk, negyedeljük. A tűzálló edénybe beletesszük a sóval, borssal megszórt, lisztben megforgatott...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Piláf csirkemellből
    58

    A csirkemellet kifilézzük, a csontot, a bőrét, enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle. A zöldségféléket és a húst is...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rablóhús csirkéből
    65

    A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát négyfelé és darabjaira szedjük. A kolbászt karikákra vágjuk, a szalonnát vékony szeletekre....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >