csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Csirkemell szezámos-mézes bundában
    8

    Egy csirkemellet felkockázunk, esetleg csíkokra vágjuk. A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet,...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Csirkemelles rakott tészta
    12

    A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem. A csirkemellet ujjnyi darabokra vágom, sózom, borsozom, majd olívaolaj és vaj keverékén átsütöm, a karikákra...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Baconbe tekert csirkemell
    20

    A csirkemellfiléket sózzuk,borsozzuk,betekerjük szeletelt baconnel.Egy serpenyőben olajat melegítünk és ropogósra sütjük. A zöldségeket csíkokra...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Csirkeragu gombával
    10

    Csíkokra vágjuk a húst és a szalonnát, negyedekre a krumplit és az apróbb gombát, kockára a hagymát. Olajat öntünk a tepsibe, és mindent...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkés lasagne
    5

    A darált csirkemellet egy serpenyőben kevés olajon pár percig pirítjuk. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk és a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csirkés lasagne gombával és kukoricával
    5

    A sütőt előmelegítem 180 fokra. A gombát megtisztítom, felaprítom. A kukoricát lecsöpögtetem, a hagymát apró kockákra vágom. A csirkemellfilét...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csirkés tésztasaláta
    4

    Tegyük a csirkehúst egy közepes lábasba, öntsük le forró vízzel, majd forraljuk fel. Vegyük kis lángra, és főzzük tovább fedő nélkül,...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkés tortillatekercs
    0

    A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és az olajat. Langyos vízzel, fokozatosan, lágy tésztává gyúrjuk. Befedve, 15 percig...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkés-almás rakott krumpli
    1

    A mellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, és forró vajon, pirosra sütjük. A burgonyákat meghámozzuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csirkesaláta ananásszal
    6

    Forró olajban pirítsuk meg a csirkemellcsíkokat 5 percig. Csurgassuk jól le, és hagyjuk kihűlni. Öntsük rá az ecetet és a mézet, és hagyjuk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >