csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Csirkemell a la stick
    18

    Vékony szeletekre vágjuk a megmosott csirkemellet (klopfolhatjuk is). A fokhagymát fokhagymanyomóval belenyomjuk a tejfölbe, majd egy csipet borsot...

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kéksajtos csirkemell
    13

    A csirkemelleket kifilézzük, 4-4 szeletre vágjuk, sóval, borssal, oregánóval és rozmaringgal beszórjuk. Az olajat felhevítjük, a csirkeszeletek...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkemell karalábébundában
    14

    A karalábét sajtreszelőn lereszeljük. A tojásokat habosra verjük, és 10 evőkanál liszttel, a reszelt karalábéval, az összevágott újhagymával,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Dubarry csirkemell tejszínnel
    47

    A csirkemellfilét vékonyra szeletelem, kiklopfolom, majd kicsit megsózom, mindkét oldalát. A rózsáira szedett karfiolt, nagyon rövid időre forró...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkemellem
    14

    A lebőrözött csirkemellet csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kikent, tűzálló tál aljára fektetjük. A maradék margarinon sóval,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos rántott csirkemell
    22

    A mellfilét csíkokra vágom, és besózom. A prézlibe szezámmagot keverek, és ahogy szokás, lisztbe, felvert tojásba és szezámmagos prézlibe...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos szárnyasraguleves
    10

    A csirkemellet felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. Rátesszük a húskockákat, majd kifehéredésig pároljuk....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Mustáros csirkeragu
    24

    A csirkemellet megtisztítom, majd csíkokra vágom. Felteszem melegíteni a vizet, a tésztának. Közben a vöröshagymát megpucolom, felkockázom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tepsis fűszeres csirkemell
    32

    A csirkemellet kicsontozzuk, lefejtjük róla a bőrt, és kockákra vágjuk. Lábosba, olajjal kevert fűszerkeverékhez rakjuk, és közepes lángon,...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rakott krumpli Kaskötőné módra
    12

    Ezt a receptet azoknak ajánlom, akiknek a férjük nagyon válogatós. Ez garantáltan ízleni fog! Egy hatalmas tepsit kikenek vajjal, és koskára...

    • 6 személyre
    • 60 perc
    Részletek >