csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Almás-tejszínes csirkemell
    1

    A csirkehúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajon, fehéredésig sütjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fehérboros-gombás csirkemell
    25

    A csirkemellet szeleteljük és elősütjük. A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Lábasba öntjük az olajat és a bort. Felhevítjük és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke ananásszal
    4

    A csirkemellet felcsíkozom, majd egy pici olajban és vízben megpárolom. Az ananász levet leszűröm és félreteszem. A savanyú uborkát felvágom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke
    6

    A filézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A húst beletesszük egy edénybe, majd összekeverjük keményítővel és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Vajon sült csirkemell
    18

    A mellet megmossuk, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, majd az így kapott szeleteket jól kiveregetjük és a tejben, kb. 20 percig áztatjuk. Ezután,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Cézár saláta szardellásan
    72

    A salátaöntettel indítunk, amit a turmixgépben fogunk elkészíteni. Először beleöntjük az olajat, majd egy kis Worcestershire szószt, a Cézár-saláták...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Chilis csirkemell cukkinivel
    9

    A chilit és a fokhagymát a kakukkfűvel együtt apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a fűszerpaprikával és a lime levével. A csirkemelleket...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csípős-savanyú leves
    67

    A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük. A répát gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk. Ezzel 8 percig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirke citromosan-mézesen
    8

    A csirkemellet egy tálba teszünk. A mézet kicsit megmelegítjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a szójaszószt, az olajat, a gyömbért, a citromhéjat és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Pirított csirkés tészta
    26

    A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát finomra vágjuk és megpirítjuk, kevés olajon. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Alaposan...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >