csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Almával és sajttal töltött csirkemell
    1

    A csirkemellből szeleteket vágunk, majd kiklopfoljuk őket. A sajtot lereszeljük és elkeverjük a krémsajttal. Az almát meghámozzuk, cikkekre...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás csirke rozmaringos körtével
    0

    A körtét hosszában félbevágjuk. A magházát eltávolítjuk, helyüket megtöltjük a vaj, a felkarikázott újhagyma, az apróra vágott rozmaring,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás-tejfölös csirkemell sajttal
    2

    A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben, pici olajon, hirtelen lesütjük. Egy tepsit kivajazunk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás-csirkés spagetti
    1

    A fokhagymát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. Az olívaolajon pár percig pirítjuk. A húst vékony csíkokra, vagy kisebb kockára vágjuk...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Almás-sajtos csirkemell
    0

    A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg, a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Almás-sajtos rakott csirkemell
    15

    A csirkemellfiléből vágj több, vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Francia csirke gombával
    9

    A melleket csontozza ki, a gombát szeletelje fel. Sózza meg a melleket, fektesse tepsibe, a bőrös oldalával felfelé. Keverje a bort a gombakrémlevessel,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Almás-tejszínes csirkemell
    1

    A csirkehúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajon, fehéredésig sütjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fehérboros-gombás csirkemell
    25

    A csirkemellet szeleteljük és elősütjük. A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Lábasba öntjük az olajat és a bort. Felhevítjük és...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú csirke ananásszal
    4

    A csirkemellet felcsíkozom, majd egy pici olajban és vízben megpárolom. Az ananász levet leszűröm és félreteszem. A savanyú uborkát felvágom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >