csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Ananászos sajtkrémmel töltött csirkemell tekercs
    20

    A csirkemell filéket fólia alatt kiverjük, sóval, borssal ízesítjük, és félretesszük. A natúr, tömlős sajtot kis kockákra vágott ananásszal,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gyros
    74

    A húst felkockázom, megszórom a fűszerkeverékkel, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és kb. 1 órát állni hagyom, a hűtőben. Közben elkészítem...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almával-sajttal töltött csirkemell diós tésztával
    2

    A csirkemellből 15 dkg-os szeleteket vágunk, és kiklopfoljuk őket. A sajtot lereszeljük, ízlés szerint kakukkfüvet adunk hozzá, és elkeverjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkefasírt
    15

    A csirkemellfiléket bőrükkel és a gombával együtt, kétszer ledaráljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és alaposan összegyúrjuk. Vizes...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkemell
    19

    A gombát felszeleteljük, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A húst alaposan megsózzuk, borsozzuk. Forró olajban,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkemell csíkok sajtmártásban
    3

    Az olajat felforrósítom, majd beleteszem a felszeletelt csirkemellet, a fűszereket és erős lángon megsütöm. Mikor már elég puha a hús, rádobom...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombás csirkés metélt
    1

    A tésztát lobogva forró, enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük, a finomra vágott hagymát olajon megfuttatjuk. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Gombás-tejszínes csirke
    32

    Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. A csirkemellfilét felaprítjuk kis darabokra, és rárakjuk a hagymára. Fehéredésig...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel
    6

    A csirkemellet kicsontozzuk, sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson pirosra sütjük, majd kihűtjük. A szalonnát apró kockákra...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gyömbéres-karamelles csirkefalatok
    2

    A hagymát apró kockára vágjuk, és egy kevés olajon pirítani kezdjük. A csirkemellet megmossuk, áttöröljük száraz papírtörlővel, kockákra...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >