csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Zöldbabos csirkeragu
    10

    A húst felkockázzuk, majd hagymás zsíron megpároljuk, a fűszerekkel. Közben a babot leforrázzuk, sós vízben, majd leszűrjük. Ha a hús kezd...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kefírben pácolt csirke
    3

    A csirkemellet szeletekre vágjuk, és egy tálba helyezzük. Zúzott fokhagymával ízesítjük, bedörzsöljük a felaprított rozmaringgal, felöntjük...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kapros csirkemell
    35

    A négy kicsi csirkemellet lebőrözzük, kettévágjuk, az így kapott nyolc húsdarabot laposra verjük, nagyon kicsit megsózzuk, majd 4 dkg Rámán,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Aprópecsenye gombával
    4

    A felhevített olajban, szép barnára sütjük a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, kevés ideig együtt pirítjuk,...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Kapros túróval töltött csirkemell
    3

    A csirkemelleket kicsontozzuk úgy, hogy a csirkemell egyben maradjon, és a bőre is rajta marad.Kicsontozás után leterítjük, és a vastag húst...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Arab grillezett csirkemell
    5

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat elkeverjük a fűszerrel. A pasztával alaposan bedörzsöljük a húst. 15 percre betesszük a bemelegedett...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Narancsos (Jaffa) csirke
    97

    Olívaolajon, a csíkokra vágott csirkemellet fehérre sütjük, esetleg picit pirítjuk. Ezután az aprított zöldségeket, mazsolát és az egyik...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Joghurtos csirkefalatok
    10

    A csirkemellet jól megmosom, majd kisebb kockákra vágom. Forró olajon, állandó kevergetés mellett, fehérre pirítom. Rászórom a lisztet,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Aszalt szilvás csirkemell
    13

    A csirkemellet felvágjuk falatnyi darabokra, majd sózzuk és borsozzuk alaposan. Serpenyőben, az olajon át pirítjuk a csirkemellcsíkokat, majd...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejszínes babragu
    9

    A serpenyőt felforrósítjuk, beletesszük a csíkokra vágott húst, és megpirítjuk. A húshoz hozzáadjuk a vágott zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >