csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Aszalt szilvával töltött csirkemell
    4

    A csirkemellről távolítsuk el a bőrt és filézzük ki. 4 szép melldarabot késsel szúrd fel hosszában, és a nyílást töltsd meg aszalt szilvával...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkemell hagymásan, prézlivel
    9

    A vékonyra szeletelt húst besózzuk. Prézlibe mártjuk és így kiklopfoljuk. Ezután lisztbe és tojásba mártjuk, majd kisütjük és félrerakjuk. Ezután...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Kijevi csirkemell
    25

    A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. Elkészítjük a tölteléket: A szoba hőmérsékletű vajat, a reszelt sajttal...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Kijevi csirkemell zsemlemorzsával
    12

    A húst megmossuk, leszárítgatjuk. Utána egyenként, lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb, nyitott szeletet kapjunk....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kijevi csirkemell burgonyapürével
    5

    A finomra reszelt a sajtot, dolgozzuk el alaposan a margarinnal és a fűszerekkel, majd a kivert csirkemellre kenve, csavarjuk fel és tűzzük meg hústűvel....

    • 2 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kijevi jércemell sajttal
    15

    A fűszervajas töltelékhez a sajtot lereszeljük (én személy szerint a legkisebben szoktam lereszelni, de sokan a nagy lyukúval csinálják). Ezután...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kijevi jércemell petrezselyemmel
    60

    Fektesd le a csirkemelleket, és egy éles késsel, vízszintesen vágd be őket, de csak addig, hogy szét lehessen nyitni, mint egy zsömlét, mint amikor...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Kínai ananászos csirke
    1

    A lebőrözött melleket szárazra törölgetjük és egyenlő nagyságú, kisebb kockákra, vagy csíkokra vágjuk. Meghempergetjük a húsokat a lisztben...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Kínai csirkés spagetti
    2

    Főzd meg a tésztát sós vízben kb.5 percig al dente, vagy az utasítás szerint. Szűrd le, és öblitsd le hideg víz alatt. Pár csepp olívaolajjal...

    • 2 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kínai sült tészta
    2

    A csirkét felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. Megfőzzük a tésztát, a hagymát nagyobb darabokra...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >