csirkemell

Értékes fehér hús. Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét szívesen fogyasztják.
Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás. A konyhában sokoldalúan elkészíthető. Kifilézve minden olyan fogáshoz alkalmas, melyet színhúsból készítünk - rántott, bundázott, natúr szelet. Felszúrva nagyon jól tölthető. Ugyancsak készíthetünk belőle apróra vágva ízletes ragukat.
Egészben sütve általában kicsontozás nélkül készítjük el.

  • Masnitésztás saláta
    0

    A tésztát sós vízben kifőzöm. A csíkokra vágott csirkemelleket az olvasztott vajon megsütöm, közben sóval, borssal, kevés citromlével ízesítem....

    • 2 személyre
    • 48 perc
    Részletek >
  • Majonézes mellfilé
    4

    A burgonyát kockára vágjuk, és megfőzzük. A csirkemelleket besózzuk, és kevés olajon megsütjük, majd ha kihűlt, összevágjuk. A főtt tojást...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos csirkemell
    108

    A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és megütögetjük. Lisztbe, tojásba és szezámmagos zsemlemorzsába mártjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Hidegen...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Maláj csirke
    4

    A hús felcsíkozzuk, a zöldségeket megpucoljuk. A répát, hagymát, gombát szintén felcsíkozzuk. Egy wokban olajat melegítünk. A csirkét lepirítjuk,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Mandula krémleves
    0

    2 deka mandulalapocskát egy lapos tányéron szétterítünk, és lefedés nélkül, 650 wattal, 3 perc alatt kissé megpirítjuk. A vajat vagy a margarint...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Lilahagymával, baconnel töltött csirkemell
    30

    Első lépésként, a lilahagymát félbevágom, majd felszeletelem, és a tejföllel összekeverem. Kicsit megsózom. Ezután a csirkemellfiléket megfelezem,...

    • 2 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Magyaróvári csirkemell
    4

    A húst enyhén kiverjük, majd mindkét felét alaposan megkenjük mustárral összekevert grill fűszerkeverékkel. Egy tepsit kibélelünk alufóliával...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Csirkemell leves
    9

    Az olajon, aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után, hozzáadjuk az ugyancsak...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Legényfogó leves
    9

    A hagymát összevágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fűszerezzük, majd rövid ideig pároljuk. Beletesszük...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Körtés-csirkés tésztasaláta
    0

    Nagy fazék sós, forrásban lévő vízben, al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, hideg víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk....

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >