csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Hortobágyi palacsinta
    15

    A hagymát összekockázzuk, olajon megpirítjuk, teszünk rá pirospaprikát és felöntjük vízzel. Beletesszük a csirkecombokat, majd sóval, borssal...

    • 5 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Töltött csirkecomb
    35

    A combokat megtisztítjuk, besózzuk és állni hagyjuk kicsit. A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, a kinyomkodott zsemlével együtt! Fűszerezzük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Házi tyúkhús leves
    34

    A csirkecombot és a szárnyat megtisztítom, majd a vízbe teszem. Hozzáadom a sót, a sárgarépát, a zöldséget, a petrezselymet, a borsot, a paradicsomot,...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Töltött csirkecomb 2
    0

    A zsemlét vízben (vagy tejben) megáztatjuk. Ha jól megázott, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, egy kevés olajon megpirított...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Húsvéti töltött csirkecomb
    28

    Előkészítés: A tojásokból három darabot megfőzünk. Két darab hagymát, a kolozsvári szalonnát és a medvehagymát apróra vágjuk. A főtt...

    • 6 személyre
    • 110 perc
    Részletek >
  • Rántott csirkecomb rozsos bundában
    14

    Előkészítés: A csirkecombokról a bőr lehúzzuk majd a forgóknál ketté vágjuk. A combokat 2-3 helyen bevágjuk majd sózzuk és 15-20 percre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Káposztás rakott csirke
    76

    A tepsi aljában eloszlatom a fele káposztát. Elkészítem a mártást víz 1,5dl mustár só,pirospaprika.Ebben megforgatom a husinkat rá teszem...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejben sült csirkecombok
    25

    A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk és egy tűzálló tálba tesszük. A hagymát is összevágjuk és rászórjuk. A fokhagymát is nagyobb...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirke ragu
    6

    A füstölt szalonnát, apró kockára vágom és az aprított hagymával megdinsztelem. Rádobom a combokat és együtt pirítom. Ha jól megpirult, fűszerezem...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Kakukkfűves csirkecomb
    6

    A csirkecombokat megmossuk és lecsepegtetjük. Bedörzsöljük őket a fűszerekkel és olajozott tepsibe rakjuk. Felöntjük sörrel és előmelegített...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >