csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Rántott csirkecombok
    92

    A húsról a bőrt, ujjunkkal alányúlva, fellazítva lefejtjük (természetesen aki szereti, rajta hagyhatja a bőrét), majd a combokat a forgónál...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Saslik, ahogy én készítem
    28

    A csirkecombokat kockákra vágom, majd a szalonnát is, a hagymát pedig negyedekre azért, mert ha túl vékony, akkor amikor a saslikpálcára húzzuk...

    • 3 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Csirkecombok jénaiban sütve
    13

    Egy kis tálban a fűszereket, az áttört fokhagymát összekeverjük a mézzel és olajjal. Ez a pác fedje be a húst, miután a combokat alaposan megmostuk!...

    • 3 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Bosanski lonac kicsit egyszerűbben
    18

    Az összes hozzávalót felvágjuk. Az edénybe rétegenként rakjuk bele, legalulra tesszük a hagymát, a paradicsomot, a paprikát. Arra a húst,...

    • 10 személyre
    • 140 perc
    Részletek >
  • Roston sült csirkecombok
    27

    A csirkecombokat kicsontozzuk. Egy tálba rakjuk őket, ebben keverjük majd össze a páccal. Hozzáadjuk a tejfölt, a citromot, a fokhagymát és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Töltött csirkecomb
    15

    A csirkecombot besózzuk, a zsemléket tejbe áztatjuk. A nyers burgonyát lereszeljük, hozzátesszük a kicsavart zsemlét, a tojásokat, a 3 dkg vajat,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sült csirkecomb párolt spárgával
    8

    A csirkecombokat alaposan befűszerezzük, és olajozott tepsibe rakjuk. Mellé rakjuk a hagymákat, és egy kevés vizet öntünk alá. Előmelegített...

    • 2 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Töltött csirkecombok
    115

    A csirkecombok bőrét óvatosan felfejtjük, hogy a tölteléket alá tudjuk majd tölteni. A virslit és a sajtot lereszeljük, hozzákeverjük a mustárt,...

    • 2 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Medvehagymás csirkecomb gyümölcsökkel
    123

    A csirkecombokat kicsontozzuk és a bőrét lehúzzuk. Feldaraboljuk és sózzuk. Párolóedénybe helyezzük és befedjük medvehagymalevelekkel. 60 percig...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Pácolt csirkecomb
    21

    A mézet a citromlével, az olajjal, a paprikával és a paradicsompürével kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk és bekenjük vele a combokat. Két órát...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >