csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Citromos csirkecombok
    15

    A zöldfűszereket vágjuk fel apró darabokra és keverjük el a többi alapanyaggal. Öntsük át egy közepes nylonzacskóba (pl. fagyasztótasak)...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Csirkecombok Pékné módra
    70

    A csirkecombokat félbevágjuk, majd alaposan megmossuk. Sózzuk, majd tepsibe téve, kevés, előhevített olajjal leöntve, sütőben, aranysárgára...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csirkecombok vajas borsóval
    69

    A csirkecombokat kicsontozzuk és alaposan befűszerezzük. A bőrét is levehetjük. Olívaolajjal pácoljuk le és egy-két órát hagyjuk állni. A...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Fűszeres rántott csirkecomb
    42

    Előkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk. Aki nem szereti a bőrét, lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen bevágjuk (így jobban átjárja...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Vajon sült csirkecombfilé
    14

    A csirkecombokat kicsontozzuk és sózzuk, borsozzuk. A vajat, olívaolajjal egy serpenyőbe rakjuk és felmelegítjük. Belefektetjük a csirkecombokat...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csirkecombok
    13

    A csirkecombokat megtisztítjuk és alaposan befűszerezzük. Tepsibe rakjuk és olajat, valamint sört öntünk rá. Lefedjük alufóliával és előmelegített...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Bakonyi csirkecomb
    42

    A csirkecombokat sózzuk és kevés olajon megpirítjuk. Az olajban, üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát. A tűzről lehúzva, beletettem...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Krumplin sült rablóhús
    38

    A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, héját leszedjük és utána, kb. fél cm vastag karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, széleit levágjuk...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Grillezett csirkecomb
    24

    A csirkecombokból óvatosan kihúzzuk a csontokat, hogy ne essen szét a hús. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük, majd hagyjuk úgy fél órát állni...

    • 1 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos rántott hús
    26

    A tojást felverjük és megsózzuk. A szezámmagot összekeverjük a morzsával. A húsokat megsózzuk és bepanírozzuk. Szép pirosra, ropogósra...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >