csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Zöldbabos-krémsajtos csirkecombok
    13

    A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, megszórjuk borssal és állni hagyjuk. A vöröshagymát szeletekre, a répát negyedekre vágjuk. A zöldbabot...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirkecombbal töltött batyu
    9

    A csirkecombot megmossuk, sózzuk és bedörzsöljük csirke fűszersóval. Olajjal kikent tepsibe tesszük, alufóliával beborítjuk és sütjük. Mielőtt...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Zöldfűszeres sült csirkecomb
    17

    A combokat megtisztítom, besózom. Közben összekeverem a fűszereket, az összetört fokhagymát, worcester szószt és az olaj felét. A maradék...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Fűszeres csibecomb batyu
    24

    Négy csirke alsó combot, levesnek megfőztem. Úgy ahogy kell, zöldséggel, répával, zellerrel. Mielőtt szétfőtt volna, kiemeltem a léből és...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-majoránnás csirkecomb
    78

    A krumplit meghámozom, majd karikákra vágom, és kizsírozott sütőtálba teszem. A tejből, a tejfölből, a tojásból, lisztből, a felaprított...

    • 8 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Hagyományos lecsós csirke
    8

    A csirkecombokat mossuk meg, papír kéztörlővel töröljük szárazra, majd sózzuk meg. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk fel kockákra....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Májjal töltött csirkecombok
    61

    A májat, a hagymát, a tojást, a zellerzöldet, vagy zöldség zöldjét, a fűszerekkel és az olajjal összeturmixoljuk (én botmixerrel szoktam)....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Ananásszal rakott csirkehús
    177

    Veszünk kb. 6-8 db felső csirkecombot, kicsontozzuk, bőrét levesszük és kiklopfoljuk, majd besózzuk. (Ha nem szeretjük a csirkecombot, lehet csirkemellből...

    • 6 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Ropogós tárkonyvajas csirkecombok
    38

    A csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk meg. A vajat keverjük össze az apróra vágott tárkonnyal. (Friss zöldfűszerből és szárított...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Mézes-chilis csirkecomb
    146

    A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk. Ha nagyok a combok, 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >