csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Brokkolis-tejszínes csirke
    44

    A megtisztított csirkecombokat lefilézzük, apróra kockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, majd a húst rádobva, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Pácolt magyaros sült csirkecomb
    33

    Először a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat és a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot,...

    • 3 személyre
    • 240 perc
    Részletek >
  • Hagymaágyon sült fűszeres csirkecombok
    34

    A vöröshagymát és a húst is alaposan megtisztítjuk, majd az előbbit karikára vágjuk. Egy kisebb méretű tepsibe öntjük az olajat, és beleszórjuk...

    • 3 személyre
    • 170 perc
    Részletek >
  • Paprikás csirke nokedlivel
    22

    A csirkét kettévágjuk, a bőrét leszedjük. A hagymát zsírban megfonnyasztjuk, rátesszük a csirkét, pirospaprikát és a sót. Pörköltet főzünk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Kakukkfűves csirkecomb pirított gombával
    93

    A csirkecombokat kicsontozzuk, majd lehúzzuk a bőrét, sózzuk és meghintjük borssal. A kakukkfűvet és a citromhéjat felaprítjuk, majd bedörzsöljük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Rántott csirkecomb sajtos bundában
    18

    Lehúzom a combok bőrét, leszedem a felesleges zsírokat, félbevágom, besózom és 15 percet pihentetem. Közben, előkészítem a panírozáshoz...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkecombok töltve
    18

    A csirkecombokat besózom. A zsemlét vízben áztatom, majd jól kinyomkodom. Egy tálba beleteszem az apróra vágott hagymát és petrezselymet,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mustáros-fokhagymás csirkefalatok
    21

    A húst lebőrözöm, kicsontozom és felkockázom (1 x 1 cm). Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, majd hozzáadom a húst. Elkeverem és 20...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Gombás-májas töltött csirkecomb
    26

    Előkészítés: A tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat, szalonnát és a főtt...

    • 8 személyre
    • 110 perc
    Részletek >
  • Tejfölös sült csirkecomb
    79

    A lisztet a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával összekeverjük, majd a csirkecombokat belemártjuk. Kiolajozott tepsibe, egymás mellé tesszük...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >