csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Gombás-baconos töltött csirkecombok
    107

    A gombát megmossuk, a tojásokból hármat megfőzünk, felkockázzuk. A fűszereket (bors, szárnyas fűszer, chili, őrölt kömény) elkeverjük...

    • 6 személyre
    • 110 perc
    Részletek >
  • Ínyenc csirkecomb
    14

    Kivajazunk egy tűzálló tálat, és egymás mellé belefektetünk 8 közepes nagyságú, alulról besózott csirkecombot. 20 percre a sütőbe tesszük,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Barbecue csirkecomb
    12

    A csirkecombokat az említett fűszerekkel és szószokkal be kell kenni. Fólia alatt, mindkét oldalát 30-30 percig kell sütni, majd 15-15 percig,...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Körtés csirkecomb knédlivel
    3

    A csirkecombokat beletesszük a sütőedénybe, befűszerezem a majorannával, oregánóval és bazsalikommal. A körtebefőttet ráöntöm a combokra,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Lecsós csirkecomb
    12

    A hagymát szeletekre vágom, majd olajon megpirítom. Rárakom az apróbb darabokra vágott, filézett csirkecombot. Kicsit átpirítom, sózom, pirospaprikázom. Az...

    • 3 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb mustáros mártásban
    17

    A combot a forgónál kettévágom, bőrét lehúzom. Megsózom és megborsozom. A mustárt és a tejszínt kevés sóval, borssal összekeverem. Serpenyőben...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Mézes-narancsos sült csirkecomb
    30

    A gyümölcsöket hámozzuk meg, és vágjuk kockára, majd szórjuk bele egy tepsibe. A csirkecombokat fűszerezzük, és a gyümölcsökre rakjuk. Meglocsoljuk...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sörben sült majorannás csirkecomb
    139

    A combokat alaposan megtisztítjuk, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. Meghintjük a sóval, borssal, majoránnával. A husik közé öntjük a...

    • 3 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Bakonyi betyárleves 2
    16

    A csirkehúst felvágjuk kockára, majd hideg vízben feltesszük főni. Sóval, egész borssal ízesítjük. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a kockára...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Magyaros tepsis csirke
    82

    A csirkét megtisztítjuk, átmossuk. Sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával és darált, szárított csilipaprikával, vagy őrölt csípős...

    • 8 személyre
    • 45 perc
    Részletek >