csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Csirkefalatok mexikói szószban
    21

    A kockára vágott vöröshagymát az olajon megpárolom, beleteszem a felaprított chilipaprikát, majd ráteszem az apróra vágott fokhagymát és a...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Májjal, sárgarépával töltött csirkecomb
    9

    A combokat megtisztítom, és az ujjaimmal elválasztom a bőrét a hústól oly módon, hogy oldalról bedugom az ujjaimat a bőre alá, és kis zsebet...

    • 8 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Csibecomb zsemletöltelékkel
    16

    Előkészületek: A csibecombokat előkészítjük, kicsit besózzuk, majd a zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát apróra felszeljük, majd kevés...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Ketchupos-fűszeres csirkecomb
    9

    A csirkecombokat megsózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben, vagy jénaiban a ketchupot összekeverjük a szárnyas fűszerkeverékkel és az olajjal. Belereszeljük...

    • 6 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Csirkepörkölt oregánoval
    11

    A kockára vágott vöröshagymát, a felszeletelt paprikával együtt, kacsazsíron megpárolom, majd megszórom pirospaprikával és borssal. Hozzáadom...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Sült csirke
    9

    A csirkecombokat megmossuk. A bőrét lehúzzuk, és kicsontozzuk. A tepsi aljába olajat öntünk, majd beletesszük a besózott csirkecombokat, és...

    • 4 személyre
    • 80 perc
    Részletek >
  • Mézes-mustáros csirke
    14

    A csirkecombokat lisztbe forgatjuk, és olajon megpirítjuk a szárnyas fűszersóval, majd kivesszük a serpenyőből. Az újhagymát megpároljuk a...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bakonyi csirkecombok
    20

    A hagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük, rádobjuk a darabolt paradicsomot, paprikát, a combokat. Fűszerezzük, és felöntjük vízzel. Ha...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Bab sűrűn
    9

    Az előző nap beáztatott babot nagy edénybe teszem, fészket készítek. A kockára vágott hagymát, fokhagymát, csirkecombot, paradicsompürét,...

    • 4 személyre
    • 180 perc
    Részletek >
  • Töltött csirkecombom
    17

    A csirkecombok bőre alá óvatosan benyúlunk, és feltágítjuk, ide nyomkodjuk be majd a tölteléket. Töltelék: A csirkemájakat egy vágódeszkán...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >