csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Zöldbabos csirkecomb
    131

    Olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Amikor üveges, belekeverjük a pirospaprikát, a hámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomot....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Erdei gyümölcsös csirkecomb
    10

    A csirkecombot sózzuk, frissen őrölünk rá a bors-mixből és tárkonnyal meghintjük. Serpenyőben, olajon elősütjük. Forró, sós vízben, puhára...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mustáros csirkecomb
    14

    Forró olajban, megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, 3 percig pirítjuk, és sóval, borssal, mustárral ízesítjük....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Mézes sült csirke
    5

    A mázhoz valókat alaposan ki kell keverni. Egy tepsit, vagy jénai alufóliával kibélelek, vékonyan kiolajozom. A húst megmosom, feldarabolom,...

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Édesburgonya gnocchival
    2

    A csirkecombokat kifilézzük és a bőrt is levesszük. Csíkokra vágjuk a húst. A hagymát finomra vágjuk és olívaolajon megpirítjuk. Mehet rá...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mézes-mustáros hús
    17

    A hagymát lereszelem, vagy apróra vágom, majd a hozzávalókkal együtt, egy nagy tálban összekeverem. A csirkecombokat megkenem, és összekeverem...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Roston sült csirkecomb
    11

    A csirkecombokat kicsontozzuk, és a bőrét lehúzzuk. Dörzsöljük be fűszersóval és citromlével. A vajat olvasszuk fel, és öntsünk hozzá...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Vajas csirkecomb rozmaringos burgonyával
    19

    A csirkecombokat kifilézzük, sózzuk. Lisztbe mártjuk, és kevés olívaolajon, lassan megsütjük. A burgonyát felaprítjuk, és sós vízben megfőzzük. Vajon...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Mustáros csirkecomb
    18

    A csirkecombokat sózzuk, és kevés olajon pirítsuk meg, majd vegyük ki. Ebben a zsiradékban futtassuk meg a fűszereket és a mustárt, majd öntsük...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos csirkecomb
    19

    A csirkecombokat, csont mellet megvágjuk. Sózzuk, majd lisztbe, tojásba és szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, közepesen meleg olajban...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >