csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Sült csirke
    13

    A csirkecombokat megszórom a szárnyas fűszerkeverékkel, és kicsi zsíron, alufóliával letakarva, egy sütőtálban megsütöm. Ha megpuhult, leveszem...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sörös csirkecomb
    2

    A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megmossuk és leszárogatjuk. A zúzott fokhagymával, az ételízesítővel, a gyömbérrel, a borssal és...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Rozsdás csirkecombok
    14

    A megmosott csirkecombokat beszórjuk a fűszerrel, meglocsoljuk az olajjal. Hűtőbe tesszük, legalább egy órára. Hőálló tálba tesszük, és...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Magyaros csirkecomb
    44

    A csirkecombokat kicsontozzuk és a bőrét lehúzzuk. Forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük. Közben, a hagymát megfuttatjuk és meghintjük...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rántott csirkecomb
    76

    A csirkecombok bőrét lehúzzuk, a húst megsózzuk, kicsit állni hagyjuk. Közben, a bundához a lisztet az egyik tojással, a margarinnal, csipetnyi...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Mézes csirkecomb répával
    10

    A csirkecombokat fűszerezzük, majd tepsibe rakjuk, kevés olajjal. Sütőben, 160 fokon megsütjük. Mielőtt kész lenne, mézet csorgatunk rá. A...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb meggyraguval
    7

    A csirkecombot dörzsöljük be fűszersóval, és rakjuk olajozott tepsibe. 160 fokos sütőben, szép lassan süssük meg. A meggyet pároljuk át...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Sült csirkecomb
    16

    A csirkecombokat jól lemossuk és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Grill tál
    200

    Elkészítjük a pácot. A húsokat bekenjük a páccal. Hűtőbe rakjuk, néhány órára. Ha a faszén parázs már megfelelő, szép lassan, ropogósra...

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb kapormártással
    24

    A csirkecombokat kicsontozzuk és fűszerezzük. Egy serpenyőben olajat melegítünk és szép lassan megsütjük benne a csirkecombok mindkét felét. Közben...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >