csirkecomb

A csirkecombnak két része van - az alsócomb és a felsőcomb. Mindkettő kicsontozható rész, de erre a felsőcomb alkalmasabb.
Mind sütve, mind főzve készítendő ételek elkészítéséhez jól használhatjuk. A fiatal kis méretű csirkék combja rántva is nagyon kedvelt. A második legértékesebb része a csirkének a melle után.

  • Csirkecomb pirított gombával
    14

    A gombákat felaprítjuk és egy olajozott tepsibe rakjuk. A csirkecombokat befűszerezzük és rárakjuk a gombára. Lefedjük fóliával és 160 fokon...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás rántott csirkecomb
    16

    A csirkecombokat csont mellett bevágjuk és sózzuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk, 2-3 órára. Lecsepegtetjük ha letelt a pácolási idő és bepanírozzuk,...

    • 4 személyre
    • 150 perc
    Részletek >
  • Töltött csirkecomb
    24

    A hagymát apró kockákra vágtam, sóztam és az olajon megfonnyasztottam. Közben beáztattam a tejbe a zsemlét és ki is nyomkodtam. Rádobtam a hagymára...

    • 4 személyre
    • 120 perc
    Részletek >
  • Lecsós csirkecomb
    12

    A szalonnát egy serpenyőben, zsírjára sütöttem. A szalonnadarabokat kiszedtem és a helyére tettem a sóval, borssal, majorannával fűszerezett...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Rántott csirkecomb
    23

    A csirkecombokat sózzuk és lisztbe forgatjuk. Ezután beleforgatjuk felvert tojásba, majd zsemlemorzsába. Bő olajban sütjük ki, de nem túl forróban,...

    • 6 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-mustáros csirkecomb
    13

    Egy tálban összekeverem a tejfölt a mustárral, borssal, ételízesítővel, szétnyomott fokhagymával, olajjal. Meghempergetem benne a csirkecombokat....

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Szezámmagos csirkecomb
    35

    A kisebb csirkecombokat, csont mentén bevágom, hogy jól átsüljön. Besózom és készítem a bundáját, míg áll a sóban. Liszt, tojás jól...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Szecsuáni csirke
    4

    A csirkecombot kicsontozzuk, majd apró darabokra vágjuk. A wokot, kevés olajjal felforrósítjuk és belerakjuk a csirkét. Amikor a hús szépen kifehéredett...

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >
  • Lecsós csirkecomb
    15

    Az finomra vágott hagymát megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a paradicsomot, sót, majd a csirkecombokat és végül a paprikát....

    • 4 személyre
    • 100 perc
    Részletek >
  • Szardellás-csirkés spagetti
    2

    A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban, kevergetve, 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A kukoricát...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >