Családi pillanatok

Az otthon megszokott családias hangulatában való ünneplés, hétköznapi feladatok ellátása is felemelő érzés. Számos ízekben gazdag fogással színesíthetjük ezeket a napokat és számtalan kipróbált recepttel segítünk ebben.

  • Fahéjas rizs
    2

    A rizst kétszer annyi mennyiségű, enyhén sós vízben tegyük fel főni, ha kész, szórjuk meg fahéjjal. Nagyon különleges ízt ad neki.

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Káposztás savanyúság
    1

    A káposztát legyalulom, és egy olyan nagyságú edénybe teszem, amiben minden hozzávaló el fog férni és még keverni is fogom tudni. A hagymát...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fahéjas szilvaleves
    13

    1 kg szilvát jól lemosunk és kimagozunk. Kevés vízben, puhára pároljuk, aztán vagy villával összetörjük (ilyenkor nagyobb szilvadarabkáink...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Falusi püspökkenyér
    103

    Az 5 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük a diót, mazsolát. Hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot, és a lisztet....

    • 4 személyre
    • 50 perc
    Részletek >
  • Fánk kefirrel
    11

    A hozzávalókat összedolgozom, majd kanállal, a forró olajba szaggatom. Porcukorral megszórom, lekvárt kínálok mellé. Tanácsok: Ajánlom,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Rákleves
    2

    A hagymát vágjuk kis karikákra, majd forró olajon dinszteljük meg. A gyömbért reszeljük le, majd a chili paprikát vágjuk minél apróbbra. Ezt...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Lencseleves kolbásszal
    71

    Az olajon, megdinszteljük a kockákra vágott hagymát és a kolbászt. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a karikákra vágott sárgarépát, majd a lencsét....

    • 2 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Csirkecsíkok szójában
    11

    A csirkemelleket kicsontozom és vékony, hosszú csíkokra vágom. Rálocsolom a szójamártást, lisztbe mártom és a felforrósított vajon átsütöm....

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Gombaleves
    9

    Kevés olajon, a felaprított hagymát megfuttatom. Hozzáadom a felaprított gombát, fehérrépát, sárgarépát és petrezselymet. Így párolom...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves fahéjasan
    0

    Az epret megpucoljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. Olajon 2 evõkanál kristálycukrot megpirítunk, amíg aranybarna lesz, közben beleszórjuk a szegfûszeget,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >