Családi pillanatok

Az otthon megszokott családias hangulatában való ünneplés, hétköznapi feladatok ellátása is felemelő érzés. Számos ízekben gazdag fogással színesíthetjük ezeket a napokat és számtalan kipróbált recepttel segítünk ebben.

  • Hagymakrémleves
    11

    Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát, kockázott burgonyát és megpirítjuk. Rászórjuk a...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves sajtgombóccal
    145

    A vajat és az olívaolajat, nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és 20 perc alatt, aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Almás-tejszínes csirkemell
    1

    A csirkehúst féltenyérnyi, nem túl vastag szeletekre vágjuk, majd felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben kevés olajon, fehéredésig sütjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia kenyér
    14

    Ha kenyérsütő gépben sütjük, akkor a hozzávalókat ebben a sorrendben, a gépbe tesszük és a francia programon sütjük. Ha sütőben sütjük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia rakott burgonya
    3

    A burgonyát megfőzöm, majd lehűtöm. A tojásokat szintén megfőzöm. A hagymát üvegesre pirítom és hozzáadom a karikára vágott kolbászt,...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Szilvaleves
    4

    A kimagozott szilvát forrásban levő, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített szirupban, néhány percig főzzük. A tejből és lisztből készített...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Francia vajas sütemény
    8

    A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 centis vastagságra kinyújtjuk. Tetszőleges kiszúróval kiszúrjuk, és tepsire rakjuk. Tetejét tojássárgával...

    • 6 személyre
    • 75 perc
    Részletek >
  • Frankfurti leves kockából
    15

    Az apróra vágott hagymát, kevés olajon átpirítom. Hozzáadom a tört fokhagymát, megszórom pirospaprikával, összekeverem és felöntöm kb....

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Erdélyi krumplisaláta
    13

    A krumplit sós vízben főzd meg. Szedd le a héját, és az almával együtt kockázd fel. Utóbbit locsold meg a citrom levével. A tojásokat is főzd...

    • 4 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Erdélyi zöldbableves
    14

    A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra...

    • 4 személyre
    • 75 perc
    Részletek >