Családi pillanatok

Az otthon megszokott családias hangulatában való ünneplés, hétköznapi feladatok ellátása is felemelő érzés. Számos ízekben gazdag fogással színesíthetjük ezeket a napokat és számtalan kipróbált recepttel segítünk ebben.

  • Gombaleves kakukkfűvel
    11

    A zöldségeket megmossuk. A pórét és a répát vékony karikákra, a gombát szeletekre vágjuk. Az olajon először a pórét dinszteljük meg,...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Gombaleves
    9

    Az apróra vágott hagymát, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a felkarikázott és apróra vágott sárgarépát, zöldséget...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Lilahagymás pirított tészta
    6

    A tésztát sós vízben, puhára főzzük és melegen tartjuk. A lilahagymát és a gombát leszeleteljük. a wok-ot felmelegítjük és olajat öntünk...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Feta sajtos újhagymás saláta
    1

    A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, kicsumázzuk, a húsát karikára vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Fasírt
    9

    A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben, a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon, üvegesre...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves
    6

    A kenyeret felkockázzuk és 10 perc alatt, sütőben megszárítjuk. Ha van cipónk, akkor a tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük és így tesszük...

    • 2 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagyma krémleves
    30

    Zúzzuk össze a fokhagymát, majd felforrósított olajon, hervasszuk meg. Hintsük rá a lisztet. Ha szépre pirult, öntsük fel a csontlevessel. Ízesítsük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sárgaborsó krémleves
    5

    A sárgaborsót külön, sós vízben, puhára főzzük és leturmixoljuk. A vajat megolvasztjuk és belereszeljük, vagy fokhagymanyomóval belenyomjuk...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Almás-sajtos csirkemell
    0

    A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg, a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit...

    • 4 személyre
    • 45 perc
    Részletek >
  • Francia hagymaleves mustárral
    5

    A vöröshagymát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáöntjük a húslevest és fűszerezzük. 15-20 percig főzzük, amíg a hagyma meg...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >