Családi pillanatok

Az otthon megszokott családias hangulatában való ünneplés, hétköznapi feladatok ellátása is felemelő érzés. Számos ízekben gazdag fogással színesíthetjük ezeket a napokat és számtalan kipróbált recepttel segítünk ebben.

  • Currys vöröslencse krémleves
    1

    A hagymát felaprítjuk, majd a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért, és 1-2 percig azt is pirítjuk, hogy kiadja az ízét. A sárgarépát...

    • 6 személyre
    • 35 perc
    Részletek >
  • Hideg málnaleves
    8

    A málnát kiválogatva, megmosva szórja meg kb. 10 dkg porcukorral, majd hűvös helyen hagyja állni. 10 dkg málnát tegyen félre, és jól hűtse...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Eperkrémleves 2
    13

    A vajból, lisztből, tejből besamel mártást főzünk. Amikor jól kiforraltuk, hozzáadunk 0,5 kg villával összetört, cukrozott epret, majd citromlével...

    • 4 személyre
    • 20 perc
    Részletek >
  • Banánkrémleves
    10

    A banánt meghámozzuk, karikákra vágjuk, és turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, ízlés szerint őrölt fahéjat, vaníliát,...

    • 4 személyre
    • 15 perc
    Részletek >
  • Tárkonyos pulykaraguleves
    10

    A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és nagyjából azonos méretűre vágjuk őket. A hússal is ugyanígy kell tenni. Felolvasztjuk a vajat, aztán...

    • 4 személyre
    • 40 perc
    Részletek >
  • Tejfölös-almás körteleves
    5

    Meghámozzuk a gyümölcsöket, feldaraboljuk, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet, a cukrot és a reszelt citromhéjat. Feltesszük...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Spanyol paprikakrémleves
    4

    A hagymát karikára vágjuk, a zöld részét félretesszük. A zúzott fokhagymát, az apróra vágott zellerzölddel és a hagymával együtt, a megforrósított...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Karfiolkrémleves 1
    8

    A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt, forró vízben, félpuhára főzzük. A lisztből, étolajból világos rántást készítünk, ezzel...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Édes paradicsomos sárgaborsóleves
    5

    A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, hogy az 3 ujjnyira ellepje. A majoránnával, kb. fél órán...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Nyári uborkaleves
    3

    A kockára vágott uborkát, a túróval és a joghurttal, turmixgépben összekeverjük. Hozzáadjuk az ízesítő anyagokat. Hidegen fogyasztjuk....

    • 4 személyre
    • 25 perc
    Részletek >