Családi pillanatok

Az otthon megszokott családias hangulatában való ünneplés, hétköznapi feladatok ellátása is felemelő érzés. Számos ízekben gazdag fogással színesíthetjük ezeket a napokat és számtalan kipróbált recepttel segítünk ebben.

  • Nyúl raguleves
    6

    A nyúlhúst apróra vágjuk. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a nyúlhúst. Sóval borssal, kakukkfűvel megszórjuk, majd jöhet a mustár,...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Hideg joghurtos málnaleves
    18

    A málna felét rakjuk bele egy turmixgépbe, és a tejszín kivételével, adjuk hozzá a többi hozzávalót is. Alaposan turmixoljuk le, és szűrjük...

    • 6 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Fokhagymás sajtkrémleves
    6

    A vajat habzásig hevítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, petrezselyemzöldet és a reszelt fokhagymát. Összepirítjuk, majd megszórjuk liszttel, és...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Sütőtök krémleves pestoval
    3

    A sütőtököt félbevágjuk, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben, 170 fokon megsütjük. Ha megsült, a héját lehúzzuk, és vajon megpároljuk. Fűszerezzük,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Egyszerű tárkonyos csirkeragu leves
    37

    A húst megtisztítjuk, felkockázzuk, majd hagyjuk lecsöpögni. A zöldségeket is megtisztítjuk, a sárgarépát nagyobb darabokra, a hagymát apró...

    • 4 személyre
    • 90 perc
    Részletek >
  • Savanyú zöldbableves
    16

    A szálkáitól megtisztított zöldbabot, vágja 1 cm-es darabkákra. Többször váltott vízben mossa meg, majd 1,5 l vízben főzze puhára, a kockára...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Édes-savanyú gyömbérmártás
    3

    Az összes hozzávalót alaposan elkeverjük, végül hozzáadjuk a felvert tejszínt is. Jó kísérője a különböző nyers zöldségeknek, fondünek,...

    • 4 személyre
    • 30 perc
    Részletek >
  • Roquefortos zöldborsóleves
    8

    A zöldborsót olajon megpároljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük az ízesítőket,...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Rizses gombaleves
    4

    A gombát megtisztítjuk, és vastagabb szeletekre vágjuk. A rizst félig megfőzzük, majd félretesszük. A gombát az olajon, vágott petrezselyemmel...

    • 4 személyre
    • 60 perc
    Részletek >
  • Csirkecomb raguleves
    22

    A megmosott csirkecombot enyhén sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt, kiveszem, hagyom hűlni, és kicsontozom. Az így kapott alaplébe belefőzöm...

    • 6 személyre
    • 40 perc
    Részletek >